První lásku Karla Gotta potkal krutý osud: Dvě ženy ji pobodaly, vykrvácela na schodech

Karel Gott

Ještě než se Karel Gott (†80) stal slavným, byl zamilovaný do Olgy Svobodové. Byla o devět let starší a také zpívala, ačkoliv se jí nikdy nedostalo také slávy jako jemu. Po čase propadla alkoholu a nakonec ji potkal krutý osud.

S rostoucí slávou Karla Gotta se zvyšoval i počet jeho milenek, kterých bylo údajně nespočet. Jeho úplně první láska, kterou si chtěl vzít, byla Olga Svobodová. A protože byla starší, tak toho pěvce i spoustu naučila. Přezdívalo se jí „učitelka lásky“.

Byla jako cikánka. Havraní vlasy, velká prsa, živočišná. Pro nás mladé kluky ideál krásy!“ popisoval vzhled Svobodové muzikant Josef Krajínk. Karel na ni později s láskou vzpomínal. „Zcela s důvěrou jsem se mohl svěřit do jejích rukou. Kdybych ji nepoznal, určitě by můj vývoj probíhal zpomaleněji,“ říkával o ní po letech.

Karel Gott si chtěl Olgu údajně vzít, kamarádi mu to ale rozmlouvali a doporučovali mu, aby se svatbou raději ještě počkal. Nakonec si ji Karel skutečně nevzal a Olga z toho byla velice zdrcená. Slavný pěvec měl ale zástupy fanynek, které po něm toužily, a tak on sám na vášnivou Olgu brzy téměř zapomněl.

Olga Svobodová se věnovala zpěvu až do padesáti let, nakonec ale začala holdovat alkoholu, se zpěvem sekla a začala pracovat jako domovnice. Právě toto povolání se jí nakonec stalo osudným. Pobodaly ji dvě pravděpodobně zdrogované ženy, pomoc ale nezavolaly. Olga tak vykrvácela na schodech paneláku, kde zrovna umývala podlahy.

Zdroj: Blesk, Dotyk; Náhledová fotografie: David Sedlecký/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)