Petr Fiala o svatbě dcery: Radu do manželství jsem jim nedal, nevyžádané rady nejsou dobré

Petr Fiala

Premiér Petr Fiala (60) nedávno zažil radostnou svatbu své dcery Kláry. Ačkoliv z ní měl velkou radost, na svatebních přípravách se údajně nijak nepodílel. Ze své dcery však měl obrovskou radost.

Petr Fiala měl z výběru partnera své dcery nepochybně radost. Jeho tchán totiž také pracuje v politice. „Když jsem svou dceru vedl k oltáři, tak jsem samozřejmě tu radost prožíval a myslím, že i manžel, její partner, kterého si vybrala. Takže si vybrala dobře,“ říká Fiala v rozhovoru pro Blesk o Michalovi Chládkovi.

Novomanželům nedal ani žádnou radu. „Já jsem s těmi radami opatrný. Nevyžádané rady nejsou vůbec dobré,“ svěřil se premiér.

Petr Fiala nedávno oslavil 60. narozeniny a ačkoliv nerad slaví, oslavy uspořádal rovnou dvě. Jednu v Brně a druhou v Praze. Údajně má hodně přátel, se kterými se chtěl potkat a poděkovat jim za společné chvíle.

„Každý den, který jsem prožil, tak vnímám s vděčností. Pro mě to není žádné trauma, já mám radost z toho, co jsem mohl prožít, jsem za to vděčný a doufám, že mně budou dopřány ještě další roky. Takže moc nebilancuji, ale samozřejmě, hodně lidí mi to připomíná tím, že už pomalu začínají přát,“ řekl Fiala v rozhovoru pro TN.

Premiér své narozeniny slaví 1. září, což v dětství údajně nebylo příliš příjemné. V rozhovoru také přiznal, že do školy příliš rád nechodil. „Narozeniny byly spojeny s koncem prázdnin a s prvním dnem školy, takže pro mě to úplně vrcholná radost nebyla. Teď už bych řekl, že to je postupem let lepší,“ dodal.

Zdroj: Blesk, TN; Náhledová fotografie: David Sedlecký/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)